درمان بیماری کلیوی دیابتی

 در مراحل اولیه، تغذیه ی صحیح و مصرف دارو می تواند به مدیریت این عارضه کمک کند.به دلیل استرس ایجاد شده در عروق خونی به دلیل بالا بودن قندخون، افراد دیابتی بسیار مستعد ابتلا به بیماریهای کلیوی هستند. اما کنترل قند خون می تواند از بروز این عارضه ی مرگبار جلوگیری کند درحقیقت کنترل قند خون حتی می تواند در برخی افراد دیابتی مشکلات کلیوی را معکوس کند.

درمان بیماری کلیوی چگونه است؟

کلیه ها مواد دفعی تولید شده را از خون به خارج از بدن فیلتر می کنند. درطول زمان دیابت سبب فیلتر شدن مقادیر بیشتری خون ازکلیه ها شده و درنهایت سبب نشت پروتئین به ادرار می شود، این مرحله ی اولیه از بیماری را میکروآلبومینوری می گویند.

هنگامیکه بیماری کلیوی در مراحل ابتدایی تشخیص داده شد، اقداماتی برای جلوگیری از پیشرفت  آن صورت می گیرد که بسیاری از این اقدامات در کنترل بیماری دیابت نیز اجرا می شوند:

·        رژیم غذایی سالم: خوردن سبزیجات و میوه جات تازه ، غلات کامل و گوشتهای بسیار کم چرب

·        مصرف داروها وانسولین که توسط پزشک برای کنترل بیماری شما تجویز می شود.

·        مراقبت روزانه و ثبت نتایج مقدار قندخون : اینکار به شما و پزشکتان کمک می کند تا مراقبت های لازم را در صورت افزایش قند خون انجام دهید. ممکن است داروهای دیگری برای کنترل فشارخون برای شما تجویز شود، درمان فشارخون تأثیر مستقیمی بر کنترل بیماری کلیوی دارد. برای این منظور ممکن است پزشک اقدامات زیر را انجام دهد:

·        انسولین یا سایر داروهای کنترل کننده ی قند خون را برای شما تجویز کند.

·         ممانعت کننده های ACEنظیر Lopaceیا  pamiprilیا آنتاگونیستهای آنژیوتنسین IIنظیر Aprovel(irbesartan). این داروها معمولاً برای بیمارانی که تازه به میکروآلبومینوری مبتلا شده اند تجویز می شود.

·        داروهای فشارخون، اگر فشارخون شما بالا باشد. افراد دیابتی مبتلا به بیماری کلیوی باید توجه کنند که فشار خونشان را بروی 80/130 میلی متر جیوه یا کمتر نگه دارند .

·        درمان بیماران مبتلا به بیماری کلیوی مرحله ی نهایی،  احتمالاً دیالیز و نهایتاً پیوند کلیه  است.

کاهش تخریب کلیه ها

مراقبت ازعادات غذایی وکاهش مصرف نمک برای کاهش تخریب کلیه ها اساسی است.  رژیم های غذایی پر نمک می توانند موجب افزایش فشارخون شوند. رژیم غذایی کم چرب نه تنها برای حفظ سلامت کلیه ها بلکه برای سلامت قلب نیز مفید است.

سایر اقداماتی که می تواند درکاهش تخریب کلیه ها موثر باشد، عبارتند از :

·        حفظ مقدار کلسترول درمحدوده ی طبیعی: رژیم غذایی می تواند به شما درکنترل کلسترول  کمک کند اما اگر نیاز به مصرف دارو داشته باشید، پزشک معالج شما نوع و مقدار آنرا برای شما مشخص خواهد نمود.

·        انجام ورزش منظم برای جلوگیری ازبیماری قلبی: خطر مرگ  به دلیل بیماریهای قلبی و عروقی درافراد مبتلا به دیابت 2 تا 4 برابر افراد غیر دیابتی است و در بیماران دیابتی مبتلا به بیماری کلیوی این خطر بالاتر است.

·         محدود نمودن مصرف پروتیئن : مصرف زیاد پروتئین برای کلیه ها مضراست بنابراین مراقبت ازمقدار پروتئینی که در روز مصرف می کنید می تواند ازعملکرد کلیه های حفاظت کند.

·        سیگار و محصولات دخانی را ترک کنید.

از میزان خطراتی که شما را تهدید می کند آگاه شوید

بر اساس آمار ارائه شده توسط انجمن دیابت آمریکا  ، حدود 44 درصد ازموارد جدید  از دست دادن کلیه ها به دلیل دیابت است . دانشمندان هنوز درحال بررسی علت تخریب کلیه ها تنها درعده ای از افراد دیابتی هستند. اگر به دیابت مبتلا هستند خطر ابتلا به  بیماری کلیوی را جدی بگیرید. با پزشک خود درمورد اقداماتی که می تواند به حفظ سلامت  کلیه ها و قلب شما کمک کند، مشورت نمایید.

منبع: www.diabeticconnect.com